A Don Pepe Pizzéria hálózat története több mint 15 éves múltra tekint vissza. Az első étterem a Nyugati téren nyitott meg 1990-ben. Az ízletes pizzáknak, friss ételeknek és az udvarias kiszolgálásnak köszönhetően az étterem hamarosan a város egyik kedvenc pizzázójává vált. A vásárlói igények növekedésével párhuzamosan és a hálózatfejlesztésnek köszönhetően Budapesten és több vidéki nagyvárosban már 36 Don Pepe étterem üzemel. Büszkék vagyunk arra, hogy 2002-től, a nyári szezonban a Coca Cola Beach House hivatalos vendéglátó partnere szintén a Don Pepe Pizzéria.
Éttermeink az olasz konyha remekeit és a magyar konyha hagyományos ízvilágát kínálják vendégeink részére. Pizzáink azért is oly ízletesek, mert tésztájuk egy Olaszországból származó titkos recept alapján készül, míg a feltétet válogatott alapanyagokból állítjuk össze. Az üzletlánc különlegessége, hogy minden pizzériánk igény esetén, az ételt házhoz is szállítja, sőt Budapest területén, a Nyugati téri étterem egész éjszaka, este 11 órától reggel 5 óráig várja a megrendeléseket.
Eredményeink
Kiemelt figyelmet szentelünk annak, hogy a hálózatunkba bekerülő alapanyagok és termékeink a legmagasabb minőségi elvárásoknak is megfeleljenek. Ennek érdekében alkalmazottainkat folyamatosan oktatjuk, képezzük. Ételeink biztonságát, magas minőségét, a minden éttermünkben már most működő HACCP rendszerrel kontrolláljuk.
Eredményeink elismeréseként az Olasz Pizza Szövetség 2001-ben felvette a Don Pepe Pizzéria hálózatot tagjai közé.
Büszkék vagyunk arra, hogy a Budapest Week Publishing által minden évben kiosztásra kerülő "Best of Budapest" díjat, 2000., 2004. és 2005. évben a legjobb pizza kategóriában, a Don Pepe vehette át.
Partnereinkkel, folyamatosan képzett szakembereinkkel minden nap azon dolgozunk, hogy vendégeink maradéktalanul meg legyenek elégedve szolgáltatásainkkal.
A Pizza története
Pizza! Kinek mi jut eszébe róla? Az isteni étek, amit bárhol, bármikor, éhesen, jóllakottan le tudunk gyűrni? Az éjszakai lakmározások a barátokkal, vagy a délutáni dumapartik kedvenc pizzériánkban? A lényeg, hogy a pizzáról mindenkinek van véleménye és sokan szeretik. Napjaink egyik legkedveltebb eledele világszerte. De elgondolkodtunk-e már azon, hogy kedvenc eledelünk honnan származik? Ha még nem tettük, itt van rá az alkalom, hogy szánjunk rá néhány percet. Érdemes!
A pizza erdetileg kenyértésztából gömbölyített, lapított, pörgetett, mindenféle finomságokkal megrakott isteni lángos.
Eredete egészen az ókori időkig nyúlik vissza, hiszen már a babilónok, izraeliták, egyiptomiak és egyéb közel-keleti kultúrák népei is fogyasztottak olívaolajjal és helyi fűszerekkel ízesített, sárból tapasztott kemencében sütött kovásztalan kenyeret. Az ókori egyiptomiaknál szokás volt, hogy a fáraók születésnapját lapos kenyér elkészítésével és elfogyasztásával ünnepelték meg.
Maga a pizza szó az olasz "picea" szóból eredeztethető, amit a rómaiak a kenyér kemencében sütésének leírására használtak.
A "pizzatészta" Az 1600-as években került Európába, "promo d'oro", vagyis perui alma néven. Mai szemmel hihetetlennek tűnik, de a középkori Nápolyban a szegények eledele volt, akik az otthon található finomságokkal gazdagították a tésztát. Csupán a háziasszony fantáziájára volt bízva, hogy milyen étket varázsol az asztalra.
A mai napig az egyik legkedveltebb pizzafajta a Margherita Pizza, melynek elterjedése egy Raffaele Esposito nevű úriemberhez kötődik ( a legenda szerint).
1889-ben, amikor az olasz uralkodó, Umberto király és hitvese Margherita királyné éppen a környéken utazgattak, az olasz szakács különleges étellel igyekezett kedveskedni az odalátogató királyi párnak. Raffaele - országa iránti hűségét kifejezve - olyan étket készített, mely Itália színeit képviselte: vörös paradicsom, fehér mozzarella sajt és zöld bazsalikom összetétellel. A királynénak annyira ízlett a számára készített eledel, hogy a pizza "ősét" elnevezték Margherita pizzának